Početna aktuelnosti Održan sastanak Savjeta MZ Centar

Održan sastanak Savjeta MZ Centar

226
0
Podijeli

Sinoć je u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održan radni sastanak Savjeta Mjesne zajednice Centar.

Istom su prisustvovali,osim članova i Predsjednika Savjeta,načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković kao i zainteresirani građani po temama koje su se našle na dnevnom redu.

Sinoć je održana sjednica Savjeta Mjesne zajednice Centar Živinice, na kojoj je bio prisutan i općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković.

Predloženi dnevni red od strane Predsjednika Savjeta MZ Centar Esada Halilovića jednoglasno je usvojen.

Raspravljalo se po pitanima Izvještaja o radu za proteklu godinu, te o raznovrsnim pitanjina i problemima sa kojima se suočavaju etažni vlasnici stanova u najvećoj živiničkoj mjesnoj zajednici.

Predsjednik MZ Centar Esad Halilović je u Izvještaju o radu naveo da je aktuelni Savjet formiran marta prošle godine,te da je od tada provedeno i realizirano niz projekata i aktivnosti bitnih za kvalitetniji život građana ove mjesne zajednice koja ima posebnu specifičnu težnu u ukupnom kontekstu i ustrojstvu općine Živinice kao osnovne jedinice lokalne samouprave.

Preostalo je još mnogo da se uradi na planu vodosnabdijevanja, toplifikacije grada, održavanja lokalnih puteva, jačanje elektro mreže u pojedinim područjima istakao je u svom izvještaju Esad Halilović,Predsjednik Savjeta MZ Centar.

U narednom periodu, svakako, neće izostati podrška općinskog načelnika dr.Samira Kamenjakovića, tim prije što se radi o najbrojnijoj mjesnoj zajednici i zajednici koja organizacijski pokriva urbani dio općine Živinice.

“ Raduje me što Savjet MZ Centar sačinjavaju ljudi od akcije, koji ne žale vrijeme koje provode na sastancima na kojima pokreću razne projekte.Imamo niz problema, posebno u gradskom području i mi svi zajedno to moramo riješiti.Posebno mnogo posla ima u rješavanju infrastrukturnih problema.”-istakao je u svom obraćanju načelnik Kamenjaković.

Sinošnji sastanak Savjeta Mjesne zajednice Centar je plod dogovora koji je postignut na prethodnoj sjednici Savjeta koja je održana 9.novembra prošle godine.

Jučerašnji radni sastanak imao je za cilj,pored prezentiranja Izvještaja o radu Savjeta i da se kandidiraju i istaknu svakovrsni problemi s kojima se susreću etažni vlasnici stanova u Mjesnoj zajednici Centar te da isti posluže kao osnova za organiziranje novog sastanka na kome bi trebali učešće uzeti  predstavnici Mjesne zajednice Centar,predstavnici Općinske uprave,etažni vlasnici kao i oni subjekti koj su zaduženi za održavanje zajedničkih stambenih objekata a sve kako bi se postiglo optimalno rješavanje svih kandidiranih infrastrukturnih i drugih problema koji muče građane Mjesne zajednice Centar Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje