Početna aktuelnosti Održan sastanak UO ŽFK Fortuna Živinice

Održan sastanak UO ŽFK Fortuna Živinice

103
0
Podijeli

Ženski fudbalski klub Fortuna nakon uspješno okončane polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine održali su sastanak Upravnog odbora sa nekoliko tema. Nakon rekapitulacije sezone iza njih, uprava kluba iznijela je i probleme koji se nalaze ispred kluba, a koji su ključni za dalje funkcionisanje ovog sportskog kolektiva. Jedan od gorućih problema jesu finansije jer su zbog greške u dokumentaciji ostali bez primanja iz budžeta grada za ovu godinu.

Na sastanku Upravnog odbora ženskog fudbalskog kluba Fortuna prisustvovao je i predstavnik gradske uprave pomoćnik gradonačelnika Said Čerkezović koji je čestitao igračicama i upravi kluba na ostanku u Premijer ligi Bosne i Hercegovine te se upoznao sa nedaćama koji se nalaze ispred ovog živiničkog sportskog kolektiva.
Jedan od najvećih problema ženskog fudbalskog kluba Fortuna je stadion na kojem se djevojke trebaju pripremati za izazove koji dolaze. U Živinicama je veliki broj ekipa koji koriste usluge Gradskog stadiona, a prijedlog uprave Fortune jeste da se odrede prioriteti odnosno da i ovaj tim dobije termin za treninge.

U Bosni i Hercegovini ljetna pauza je kraća u odnosu na zimsku stoga je malo vremena pred upravom kluba da reguliše i pitanje igračkog kadra za narednu sezonu.
Nakon dugog niza godina ženski fudbalski klub Fortuna Živinice prekinuo je jednu neugodnu tradiciju u ženskom fudbalu da se prvak Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon jedne sezone takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ponovo vrati u niži rang. Predstavnice našeg grada uspjele su sačuvati premijerligaški status, ali ukoliko Živinice ne prepoznaju vrijednost ovog kolektiva sljedeća sezona mogla bi biti puno teža kada je u pitanju takmičenje u najelitnijem rangu bosanskohercegovačkog nogometa.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje