Početna aktuelnosti Održan treći memorijalni turnir “Šehidi Lukavice Gornje”

Održan treći memorijalni turnir “Šehidi Lukavice Gornje”

76
0
Podijeli

NK Toplica u saradnji sa Savjetom MZ Lukavica Gornja i ove godine su organizovali memorijalni turnir u čast šest šehida ovoga kraja i to Selić Hazima, Selić Hamdije, Merdanović Hasana , Tursunović Bećira, Salkanović Rahmana i Ćehajić Fahira.

Prije otvaranja turnira, upriličen je obilazak šehidskog spomen obilježja na kojem je položeno cvijeće i proučena Fatiha.

Memorijalni turnir  sastojao se od bogatog kulturnog, vjerskog i sportskog sadržaja i svojevrsna je kultura sjećanja na žrtvu koju je Bošnjački narod podnio u borbi za nezavisnost, istinu, mir, vjeru i dostojanstvo čovjeka.

Značaj održavanja ovakvih manifestacija prepoznao je Edin Duraković, ministar privrede Vlade TK, kome je pripala čast da otvori treći memorijalni turnir “Šehidi Lukavice Gornje”.

Predsjednik saveza demobilisanih boraca TK, Ibrahim Mušić istako je da je lično poznavao neke šehide MZ Lukavica Gornja, te se tokom obraćanja osvrnuo na njihovu junačku borbu.

Savjet MZ Lukavica Gornja svesrdno je podržao organizatore turnira, kako bi se očuvalo sjećanje na šehide ovog kraja, te se ovom prilikom obratio predsjednik Savjeta MZ Hasan Ramić.

Turnir su uveličale ekipe iz Kalesije, Teočaka i Banovića.

Igrale su ekipe: FK „Grivice“ Banovici, NK “Teočak”,  FK „Bijeljevac“ Miljanovci i NK Toplice Gornja Lukavica.

U finalu turnira sastale su se ekipe Fk Grivice Banovici i FK Bijeljevac Miljanovci.

Bolja je bila ekipa Grivica i odnijela je titulu najbolje ekpe trećeg memorijalnog turnira “Šehidi Lukavice Gornje”.

Armin Pirić iz pobjedničke ekipe proglašen je za najboljeg igrača turnira, dok je titulu najboljeg golmana odnio  Fikret Hukić iz ekipe „Bijeljevac“.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje