Početna aktuelnosti Održan zbor građana u Dubravama

Održan zbor građana u Dubravama

191
0
Podijeli

U petak u poslijepodnevnim satima održan je zbor građana sa gradskom vlasti i građanima Gornjih i Donjih Dubrava.

Ovom prilkom razgovarano je o rješavnju problema vodosnabdijevanja i  završetku putne infrastrukture .

Također, otvorena su i pitanja koja se tiču viših nivoa vlasti, čiji će posrednik u poduzimanju rješavanja istih biti Grad Živinice, rečeno je ovom prilikom.

Mještani Gornjih i Donjih Dubrava godinama muku muče sa problemom vodosnabdijevanja.  Zbor građana bio je prava prilika na kojem su građani postavljali pitanja predstavnicima gradske vlasti po pitanju završetka ovog projekta.

˝Mi smo u završnoj fazi puštanja Vodovoda u Gornjim i Donjim Dubravama.I konačno famozno Trokino brdo koje desetine godine nije završeno, ono će biti pušteno u funkciju.Mi u ponedjljak imamo sasatanak sa direktor VIK Tuzla, gdje trebamo dogovoriti, ispiranje sistema , ispiranje mrežnog dijela, koje vodi prema Trokinom brdu i bazenu, i nadam se nakon kupovine telimetrije, da možemo pustiti u funkciju ovaj dio Vodovoda˝, kazao je gradonačelnik Samir Kamnejaković.

˝ Gradsko vijeće Živinice  zajedno sa gradonačelnikom obavezalo se da će do kraja maja, sve ono što je potrebno da se uradi, da se vodovod pusti u funkciju , kako bi se  prekinule redukcije u ovim MZ-a˝, istakao je predsjedavajući GV Najil Jusić.

Istaknuto je da je tokom protekle tri godine u infrastrukturne  projekte u MZ-a Donje i Gornje Dubrave,   uloženo oko 850 hiljada KM kako i budžeta tako i iz koncesija.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje