Početna aktuelnosti Održan zbor građana u Šerićima sa gradskom i kantonalnom vlasti

Održan zbor građana u Šerićima sa gradskom i kantonalnom vlasti

178
0
Podijeli

Građani  Živinica Gornjih, Barica, Šerića, Suhe i Priluka okupili su se u Domu kulture u Šerićima na organizovanom zboru  kojem je prisutvovao  gradonačelnik Živinica  Samir Kamjenjaković sa saradnicima , predsjedavajući GV Živinice Nail Jusić i premijer TK –a  Denijal Tulumović.

Bio je ovo prvi zbor nakon dužeg niza godina , na kojem su predstavnici MZ-a imali priliku, da predstavnicima vlasti iznesu probleme od uređenja infrastrukture do zaštite šumskog područja  koji je ugrožen odlaganjem jalovine , kako su mještani istakli  od Rudnika Banovići.

Predstavnici vlasti ovom prilikom iskazali su spremnost, volju i podršku  , da se krene u realizaciju neophodnih  projekata.

Cilj je kako su istakli, Kamenjaković, Jusić i Tulumović omogućiti građanima grada Živinica , da dobiju bolje i ljepše  uslove života.

Priliku da razgovaraju sa predstavnicima Živiničkih i kantonalanih vlasti , mještani istočnog dijela našeg Grada , imaće već u srijedu 5.februara. Zbor građana za Svojat , Zeleniku , Gračanicu, Tupković i Repuh biće održan u prostorijama O.Š. Gračanica sa početkom u 17 sati.

A već u petak , također i za građane MZ-e Centar biće održan isti zbor  u BKC s početkom u 17 sati.

Za ostale MZ-e zborvi građana sa gradonačelnikom Živinica, predsjedvajućim GV i premijerom TK-a biće naknadno utvrđeni, a svakako o istim će biti blagovremeno obaviješteni.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje