Početna aktuelnosti Održan zbor građana za pet mjesnih zajednica

Održan zbor građana za pet mjesnih zajednica

161
0
Podijeli

Gradonačelnik Samir Kamenjaković  sa saradnicima, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić zajedno sa vijećnicima, jučer su prisustvovali zboru građana koji je održan u Gračanici za nekoliko MZ-a.

Na zboru je bilo govora o svakodnevnoj problematici i uslovima življenja u našoj lokalnoj sredini a izazvao je veliko zanimanje građana mjesnih zajednica Svojat, Zelenika, Gračanica, Tupković i Repuh.

Najviše se govorilo o projektima infrastukture za koje građani očekuju da budu riješeni u 2020.godini.

Nakon dužeg niza godina građani su dobili priliku da na zboru direktno razgovaraju sa ključnim ljudima koji mogu pomoći u riješavanju njihovih problema, stoga je ovakav vid komunikacije od velikog značaja kako za građane tako i za predstavnike vlasti.

Živiničani imaju tu privilegiju da je na čelu Vlade TK naš sugrađanin dr. Denijal Tulumović koji je iskazao spremnost da prisustvuje zborovima građana u Gradu Živinice kako bi dao svoj doprinos da se neki od važnih pitanja za svakodnevan život građana riješe u što skorije vrijeme.

Na zboru je istaknuto da će se ovakvi sastanci održavati i u narednom periodu kako bi se utvrdila dinamika planiranih radova.

Već sutra je planiran zbor građana za MZ centar, zbor će početi u 16.00h a održat će se u BKC Živinice. Na istom će prisustvovati gradonačelnik, predsjedavajući GV i  premijer TK.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje