Početna aktuelnosti Održana Bajramska akademija u Šerićima

Održana Bajramska akademija u Šerićima

1396
0
Podijeli

Šerićani su svoje mještane naučili da svaki Bajram pripreme prigodan program kojim obilježe veliki islamski blagdan, tako je bilo i ovoga puta.

Omladinsko udruženje “Nuru-l-Islam” organizovalo je uz pomoć džemata Šerići Bajramsku akademiju pod nazivom: “Svjetlo vjere”.

Program je bio satkan od lijepih ilahija, sevdalikni, recitala i učenja Kurana. Svi prisutni mogli su uživati u mladosti koja je nastavila tradiciju lijepih druženja i njegovanja običaja svoje vjere. šerići su još jednom pokazali da im na organizaciji Bajramske akademije mogu pozavidjeti i veći gradovi, sve zahvaljujući vrijednoj omladini i džematu koji to podrži, ali i starijim koji su izgradili infrastrukturu u kojoj se omladina sastaje, druži te smišlja i realizuje brojne projekte.

Akademija u Domu kulture započela je učenjem odlomka iz Kurana, nakon čega su se smjenjivali raznovrsni sadržaji na pozornici. Osim hora domaćina, Nuru-l-islam, koji je premijerno predstavio i svoje dvije nove kaside, učešće u programu su uzeli i gosti: hor “Bir Bošnjak” Živinice u sastavu Ibrahim Džihanović, Azaudin Sakić, Alen Aljić, Muris Šljivić i Amel Mukinović, zatim hor Safir Tupković predvođeni hafizom Bajrom-ef. Delićem, Hamid i Husejn Halilović iz Kladnja, Merim-ef. Čičkušić, Samed-ef. Muminhodžić, sazlija Asmir Nuhanović te Elma Kahrić, Damir Aličić, Medina Poljić, Eldar Klapić, Dženita Đulović i Samira Aličić.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje