Početna aktuelnosti Održana Izvještajna skupština GO RVI

Održana Izvještajna skupština GO RVI

88
0
Podijeli

U prostorijama Organizacije RVI Živinice danas je održana sjednica predsjedništva sa 6 tačaka dnevnog reda.

Ovom prilikom usvojen je izvještaj rad za proteklu godinu kao i finansijski izvještaj, a data je podrška i za Plan rada za narednu godinu.

Tokom 2021.godine rad Udruženja je uglavnom bio baziran na pružanje pomoći članovima Udruženja koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, i provođenju zakonskih prava za  ovu populacije,rečeno je na sjednici.

Na sjednici su pored članova organizacije bili prisutni predstavnici Saveza RVI TK te Koordinacije boračkih organizacija našeg grada.

“U periodu između dvije Sklupštine predsjedništvo ORVI-a prioritet u svom radu posvetio je poboljšanju statusa RVI i donošenju zakonskih akata vezano za rješavanje osnovnih prava RVI.

Poboljšanje statusa življenja RVI-a jeste donošenje kvalitetnog zakona o dopunskim pravima na nivou kantona kojim će biti uređena oblast zdravstvene zaštite, oblast stambenog rješavanja, nabavka lijekova, ortopedskih pomagala, školovanje i zapošljavanje djece RVI i druga prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite”, kaže Kerim Trakić -predsjednik GO RVI Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje