Početna aktuelnosti Održana Javna rasprava o Nacrtu budžeta 2020.godine sa JU i JP Živinice

Održana Javna rasprava o Nacrtu budžeta 2020.godine sa JU i JP Živinice

412
0
Podijeli

Od  28.novembra  do danas održane su četiri javne rasprave  po pitanju Nacrta budžeta općine Živinice za 2020.godinu.

Svoje prijedloge , mišljenja i sugestije jučer su imali priliku dati i predstavnici JU I JP čiji je osnivač GV Živinice.

Nakon Javne rasprave sa udruženjima i organizacijama iz domena boračke populacije, zatim Javne rasprave sa NVO  i udruženjima građana , te Predsjednicima Savjeta MZ i Građevinskih odbora u MZ-a , svoje prijedloge i obrazloženja za finansijska sredstva koja su neophodna za funkcionisanje i rad preduzeća dali su i predstavnici JU I JP čiji je osnivač GV Živinice.

Ovlašteni predstavnici Gradske uprave Živinice, iznijeli su određena pojašnjenja i kriterije za apliciranje za buduća budžetska sredstva.

Napominjemo, da je Nacrt budžeta Grada Živinice usvojen na nedavno održanoj sjednici OV Živnice u iznosu od oko 22 miliona KM.

Nakon svih održanih Javnih rasprava predstavnici Gradske uprave koji su dobili zadatak da provedu Javne rasprave , napraviće zaključke , te nastojati da navedene zahtjeve pa između ostalih i predstavnika JU I JP uvrste u prijedlog budžeta za 2020.godinu, a čiju će podrške ili ne dobiti od GV Živinice. Tačka dnevnog reda usvajanje budžeta Grada Živinice za 2020.godinu trebala bi  se naći na jednoj od sjednica u decembru mjesecu.

Novinarka: Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje