Početna aktuelnosti Održana Manifestacija dječijeg stvaralaštva

Održana Manifestacija dječijeg stvaralaštva

387
0
Podijeli
  1. po redu manifestacija Dječijeg stvaralaštva JU Dječije obdanište Živinice upriličena je sinoć. Scena velike sale BKC-a odisala je veseljem i radošću jer je na njoj prodefilovalo odnosno učestvovalo oko 220 razigranih i raspjevanih mališana ove odgojno-obrazovne ustanove. Učestvovale su sve odgojno-obrazovne grupe osim najmlađih. Prisutna publika imala je priliku uživati u bogatom repertoaru nastupa različitih sekcija hora, folklora, igrokaza, plesnih grupa koji su mališani spremali sa svojim vrijednim odgajateljima posljednjih nekoliko mjeseci.

Tokom svog obraćanja direktorica JU Dječije obdanište Sabina Andelić kaže da pored njihove ustanove neizmjernu podršku i saradnju u ovom projektu imali su sa roditeljima ali i mnogim drugim subjektima iz javnog sektora te iskoristila priliku da se zahvali svima koji su dali doprinos na bilo koji način u realizaciji dječijeg stvaralaštva.

Najponosniji su bili roditelji mališana učesnika ali i njihovi odgajatelji. Na svečanoj manifestaciji pored direktorice Andelić prisutnima su se obratili predsjedavajući gradskog vijeća Nail Jusić i gradonačelnik Samir Kamenjaković koji su pohvalili izvedeni pripremljeni program i rad uposlenih u ovoj ustanovi na čelu sa direktoricom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje