Početna aktuelnosti Održana manifestacija “Gradonačelnik sa privrednicima”

Održana manifestacija “Gradonačelnik sa privrednicima”

1261
0
Podijeli

Prijem za poslodavce se održava već treću  godinu zaredom sa ciljem stvaranja povoljnijeg poslovnog ambijenta. Tom prilikom se sumiraju rezultati poslovanja za prethodnu godinu i dodjeljuju priznanja najuspješnijim kompanijama na području Grada Živinice.

Ovakav način suradnje privrednika kao jezgra razvoja lokalne zajednice, te lokalne uprave na drugoj strani ubrzano vodi većem razvoju privrede, a i samog Grada. Pokazatelje poslovanja živiničkih kompanija temeljene na rezultatima poslovanja za period 2016-2018. godina prezentirao je prof. dr.Bahrija Umihanić. Profesor je predstavio i značaj BFC certifikata za razvoj Grada i unapređenje poslovnog ambijenta.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je da je Grad Živinice prepoznat kao područje za povoljno ulaganje.

Kontinuirano i aktivno uređenje poslovnih zona formiranje Savjeta poslodavaca, brže izdavanja dozvola, te otvaranje Centra za biznis i mini inkubatora za mlade poduzetnike su samo početni koraci, a prema riječima  gradonačelnika Kamenjakovića, gradska uprava zajedno sa privrednicima kao najvažnijim partnerima može i mora napraviti još dosta koraka za bolji poslovni ambijent.

Na području grada Živinice zaposleno je 6.300 osoba dok se broj nezaposlenih se smanjuje iz godine u godinu.

Grad Živinice polako prelazi u jednu razvijenu sredinu , to su danas podaci pokazali, da smo po broju zaposlenih, da smo po broju ulaganja, po broju rasta dobiti po glavi jedna od reprezentativnijih sredina u Federaciji i Bosni i Hercegovini.

Zahvalnicu za uspješan rad i doprinos razvoju privrede Grada Živinice dobilo je 10 kompanija: Elin motors, Kera i Disk, Aden, Star Centar, ZH-Zola, Sonra, Omega, Disk, Porfine i Alfe-mi za tri najuspješnije proglašene su , Alfe-Mi, Profine i Disk.

 

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje