Početna aktuelnosti Održana prva Javna rasprava o Nacrtu budžeta Grada Živinice za 2020.godinu.

Održana prva Javna rasprava o Nacrtu budžeta Grada Živinice za 2020.godinu.

483
0
Podijeli

U velikoj Sali GV Živinice jučer je održana prva Javna rasprava o Nacrtu budžeta Grada Živinice za 2020.godinu.

Svoja mišljenja , primjedbe  i sugestije o kreiranju ovog veoma važnog dokumenta prvi su imali priliku dati predstavnici boračkih udruženja i organizacija našeg grada.

 Na početku Javne rasprave dodatna pojašnjenja oko Nacrta budžeta Grada Živinice za 2020.godinu a koji je usvojilo GV Živinice u iznosu od 21 milion 280 hiljada maraka, dala je Derviša Karalić, predsjednica Komisije za Javne rasprave.

˝Dokument koji je pred vama je u formi nacrta i imate mogućnost da uputite prijedloge i primjedbe˝ , kazala  je Kralić obraćajući se predstavnicima boračkih organizacija, te napomenula da je ove godine u Nacrtu budžeta za ovu kategoriju planirano 120 hiljada KM.

Tokom Javne rasprave  neki od predstavnika boračkih organizacija  su predali finansijske planove , a oni koji nisu ista mogu predati do 6.decembra u Odsjek za budžet , finansije i trezor.

Nacrt budžeta Grada Živinice  za 2020. godinu objavljen je na web stranici grada Živinice.

U javnoj raspravi o ovom dokumentu mogu učestvovati svi građani, vijećnici  GV  , parlamentarne stranke koje učestvuju u radu GV i njihovi klubovi, mjesne zajednice, udruženja građana, JP I JU  te zainteresirane organizacije i zajednice u Živinicama .

Prijedlozi, sugestije, mišljenja na Nacrt budžeta za 2020. godinu  mogu se dostaviti u Odsjek za budžet , finansije i trezor  do 6.12 sa naznakom ˝Javna rasprava za budžet za 2020.godinu˝ putem pošte na adresu,  Grad Živinice , ul.Alije Izetbegovića broj 28 ili na email dervisa@gradzivinice.ba ili  dzevad@gradzivinice.ba .

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje