Početna aktuelnosti Održana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona

Održana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona

226
0
Podijeli

Na 9. sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je održanau petak, 27.9.2019. godine u 10 sati, uBKC-u Tuzla, usvojena je Odluka o davanju potrebnog ovlaštenja i saglasnosti u vezi sa izgradnjom objekta „Roditeljska kuća“ u krugu Klinike za dječije bolesti Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla i Odluka o izboru i imenovanju u stalna i povremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona.

Skupština Tuzlanskog kantona je jednoglasno donijela Odluku kojom se daje puna podrška nastavku realizacije projekta izgradnje „Roditeljske kuće“, čijom će realizacijom biti omogućen ugodniji boravak djeci koja se liječe i njihovim porodicama, uporodičnoj atmosferi, sa svimsadržajima prilagođenim njihovim potrebama i stanju u kojem se nalaze, što podrazumijeva i besplatansmještaj, osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine tokom čitavog liječenja.

Usvajanjem Odluke o izboru i imenovanju u stalna i povremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona izvršeno je formiranje radnih tijela Skupštine TK, čime je se obezbijeđena mogućnost rada Skupštine Tuzlanskog kantona u punom kapacitetu.

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

/Samka A./

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje