Početna aktuelnosti Održana skupština NK Slaven

Održana skupština NK Slaven

186
0
Podijeli

Izvršnom odboru NK Slaven istekao je mandat prošle godine nakon čega je održana Skupština kluba na kojoj je trebao da se izabere novi IO.
Na Skupštini nije izabran IO, već je formirano privremeno upravljačko tijelo od 5 članova koje je trebalo da rukovodi klubom do izbora novog IO.
Odbor za hitnost ostao je cijele prošle godine i istekao mu je mandat kao i Izvršnom odboru.
Klub je i u lošoj finansijskoj situaciji s obzirom na to da nije usvojen budžet Grada iz koga se klub najvećim dijelom i finansira te su upitne i pripreme kao i igrački i trenerski kadar..
Sinoć je održana Skupština Slavena na kojoj je izabran IO i predsjednik skupštine. Na čelu skupštine ostao je Samir Kamenjaković dok su u Io izabrani Mirsad Nišić, Nail Beširović i Midhat Memišević dok će iz Nogometnog saveza Grada Živinice biti izabrana još tri člana.
NK Slaven se dijelom finansira iz sredstava Budžeta, u 25020.godini ta sredstva su iznosila 150 hiljada KM što nije bilo dovoljno za rang u kojem se Slaven takmiči.
Izvještaj o radu i finansijski izvještaj NK Slaven za 2020.godinu podnio je Husnija Majdančić koji je obnašao funkciju predsjednika IO.
Utrošeno je 230 hiljada KM za rad kluba s tim da su ostala i određena dugovanja.
Od novog rukovodstva kluba očekuje se da se uhvate u koštac sa svim izazovima, kako bi Slaven ostao u ligi u kojoj se takmiči i kako bi se pružila prilika domaćim talentima da zaigraju za svoj klub.
Nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH zakazan je za 6.mart, upitno ostaje s kakvim će igračkim kadrom NK Slaven dočekati proljetni dio prvenstva te hoće li biti konkurentni ostalim ekipama u borbi za opstanak u drugom po redu takmičenju BiH.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje