Početna aktuelnosti Održana skupština UP/U Živinice

Održana skupština UP/U Živinice

155
0
Podijeli

Na dnevnom redu skupštine udruženja penzionera/umirovljenika  koja je održana danas našlo se 11 tačaka.

Usvojeni su izvještaji o radu i finansijski izvještaj udruženja u 2020.godini, tokom koje su realizirane brojne aktivnosti.

Udruženje penzionera umirovljenika grada Živinice broji preko 3000 članova. Iako su smatrali da će im 2020.godina biti teška istu su uspješno priveli kraju, te najavljuje brojne aktivnosti u 2020.godini.
Sve što su planirali uspjeli su završiti zahvaljujući podršci lokalne vlasti, koja je izdvojila sredstva za uređenje prostora gdje članovi borave. Iz budžeta Grada Živinice izdvojeno je oko 27 hiljada KM kako bi se izvršilo renoviranje spomenutog prostora.
Zahvaljujući inicijativama gradonačelnika Samira Kamenjakovića, uspješno je realizovano nekoliko projekata u kojima je samo u infrastrukturu na ovom objektu uloženo oko 45.000,00 KM, te su sredstva za redovan rad Udruženja penzionera i jednokratne pomoći podignuta sa 10 000 KM na 20.000 KM.
Udruženje penzionera umirovljenika Živinice danas je razmatralo i finansijski izvještaj o radu za prošlu godinu , zatim finanansijski izvještaja za 2021. godinu , kao i Programa rada udruženja penzionera za 2021.godinu.
Borba za prava penzionera nastavit će se i u 2021.godini kaže Rahman Goletić predsjednik UO UP/U grada Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje