Početna aktuelnosti Održana svečana sjednica organizacije Ratnih vojnih invalida grada Živinice

Održana svečana sjednica organizacije Ratnih vojnih invalida grada Živinice

213
0
Podijeli

Danas je u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice održana svečana sjednica Organizacije Ratnih vojnih invalida grada Živinice.

Bila je to prilika da se rezimira jednogodišnji rad, usvoji Plan rada za narednu godinu i dodijele prigodna priznanja svima onima koji su doprinijeli uspješno provedenim aktivnostima RVI Živinice.

Pored članova predsjedništva RVI Živinice, godišnjoj radno – svečanoj sjednici prisustvovali su i  Gradonačelnik Živinica i Predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice kao i gosti iz civilnog i vojnog života naše države, komandanti Drugog rendžerskog pješadijskog puka OS BiH, rukovodioci regionalnog i državnog Merhameta kao Predsjednik kantonalnog saveza RVI TK.

Na samom početku sjednice, prisutne je pozdravio Kerim Trakić predsjednik organizacije RVI Živinice a zatim se auditorijumu obratio Samir Kamenjaković gradonačelnik Živinica.

Nakon obraćanja Gradonačelnika, usvojen je Izvještaj o radu RVI Živinice za 2021.godinu.

Član predsjedništva gradske organizacije RVI Živinice Drago Jakić, u svom kratkom obraćanju, istakao je ponos i zadovoljstvo svojim i radom svojih kolega u protekloj godini ali da, još bolje, treba nastaviti u buduće.

U ime Gradskog vijeća Živinice prigodne riječi uputio je i predsjedavajući Nail Jusić.

Nakon usvajanja Plana rada za 2022. godinu uručena su posebna priznanja predstavnicima Drugog rendžerskog pješadijskog puka OS BiH  kao i predstavnicima regionalnog i državnog Merhameta.

Dobitnici priznanja su uputili riječu zahvale i obećali  da će i u narednom periodu nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju sa organizacijom RVI Živinice.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje