Početna politika Održana tribina SDA u Kalesiji

Održana tribina SDA u Kalesiji

1154
0
Podijeli

Neposredno pred početak tribine SDA u Kalesiji položeno je cvijeće i proučena fatiha na šehidskom spomen obilježju, čime je odata počast najboljim sinovima Kalesije koji su branili i odbranili ovaj grad u odbrambenooslobodilačkom ratu 92/95.

Skup u kalesijskom BKC-u, između ostalih, uveličali su Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara BiH, federalni ministri Aljoša Čampara, Salko Bukvarević i Edin Ramić, zastupnik u Zastupničkom domu BiH i povjerenik KOSDA TK Amir Fazlić, bivši premijer TK Bego Gutić i mnogi drugi.

Centralni gost manifestacije bio je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, koji je prezentirao rezultate rada ove institucije, na čijem je čelu, te strateške ciljeve, zadatke i planove koji stoje pred članstvom i rukovodstvom SDA u svjetlu nadolazećih izbora.

Pored predsjedavajućeg Vijeća ministara, skupu su se obratili i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić.

U ime domaćina i organizatora – Stranke demokratske akcije Kalesija, obratili su se općinski vijećnik i član povjereništva SDA Kalesija Senad Šmigalović i predsjednica Asocijacije mladih SDA Kalesija Sumeja Ramić.

Tribina je protekla uz prigodan kulturno-umjetnički program, duhovnu muziku u izvedbi hora Rejjan i prigodnog recitala sačinjenog iz govora i knjiga Alije Izetbegovića, a koje je izveo Benjamin Mušinović.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje