Početna aktuelnosti Održano predavanje za poljoprivrednike

Održano predavanje za poljoprivrednike

169
0
Podijeli

Gradska uprava odnosno Služba za lokalni ekonomski razvoj i ove godine organizuje zimska predavanja za poljoprivrednike.

Prvo predavanje održano je na temu: „Značaj kukurza, hibridi pioneer kukuruza, preporuke za sjetvu, te zaštita kukuruza od korova“

Hibridi kukuruza nove generacije imaju brojne prednosti, pa se tokom edukacija poljoprivredni proizvođači, koji se još teško odlučuju na mijenjanje sjemena, nastoje ohrabriti u ovom koraku.

Jedna od specifičnosti Pioneer hibrida kukuruza je da unatoč teškim vrmenskim uvjetima daju gotovo uvijek postojano visok prinos, naravno ako se sluša preporuka stručnjaka. Hibridi i zaštita kukuruza tema su danas održane edukacije za poljoprivrednike Grada Živinice.

Emir Husika predstavnik firme   “Pioneer sjeme” Zagreb kaže da su poljoprivrednici zadovoljni prošlogodišnjom sezonom kada je u pitanju proizvodnja kukuruza.

Sastav  kvalitete ove kompanije ne završava s proizvodnjom sjemena već svoju stručnu podršku dalje razvijaju kroz svoje promotore, agronome koji su u svakome trenutku na usluzi sa najboljim tehnološkim rješenjima i savjetima kako bi osigurali uspjeh svakom kupcu.

Već iduće sedmice za naše poljoprivrednike Služba za lokalni ekonomski razvoj organizovat će novo predavanje, ovoga puta tema predavanja će biti rezidba šljiva i zaštita voća. Predavanje će se održati 18.februara u utorak sa početkom u 11.00h.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje