Početna aktuelnosti Održano udružinsko takmičenje u organizaciji UGSR “Mrena”

Održano udružinsko takmičenje u organizaciji UGSR “Mrena”

150
0
Podijeli

Živinički ribolovci pravi proljetni dan iskoristili su za sportsko nadmetanje u onome što najviše vole, a to je ribolov. Takmičenje je održano u organizaciji udruženja sportskih ribolovaca “Mrena”, a živinički ribolovci pokazali su umijeće u disciplini lov ribe udicom na plovak. Udružinsko takmičenje privlači veliki broj zaljubljenika u svim kategorijama, a pravo na učešće imali su članovi udruženja sa ribarskom dozvolom za 2021. godinu. Takmičenje je održano na jezeru Šljunkara.

Učešće na udružinskom takmičenju uzeo je i jedan od najuspješnijih ribolovaca u Bosni i Hercegovini. Nijaz Noćajević iza sebe ima najuspješniju godinu u sportskom ribolovu kojoj svjedoče i brojne nagrade osvojene na federalnom i državnom nivou. Nema razloga da Nijaz ne ponovi uspjehe iz prošle godine te da pomjeri granice uspješnosti. Svoju takmičarsku sezonu započeo je udružinskim takmičenjem
Takmičenju su pristupili i najmlađi članovi udruženja sportskih ribolovaca „Mrena“ Živinice.

Udruženje „Mrena“ Živinice realizuje brojne akcije u toku godine. Imali smo priliku svjedočiti poribljavanju jezera u okolini našeg grada. Članovi udruženja pažnju posvećuju suzbijanju krivolova, a u narednom periodu radit će na što boljoj pripremi za takmičenja koja se nalaze ispred članova.
Uz druženje i ribolov, udružinsko takmičenje priredilo je lijepe trenutke, posebno onim najmlađim te dobitnicima medalja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje