Početna aktuelnosti Odvoz komunalnog otpada sa područja općine Živinice vršit će AKVA INVEST i...

Odvoz komunalnog otpada sa područja općine Živinice vršit će AKVA INVEST i RIF POST

1543
0
Podijeli

Živiničke firme RIF POST i AKVA INVEST prema Odluci vijeća od 1.juna zadužene su za odvoz komunalnog otpada sa područja općine Živinice na jednu od legalnih deponija otpada, doneseno je to na vanrednoj sjednici vijeća.

Nakon što je stečajna upravnica Komunalnog preduzeća podnijela izvještaj vijeću da  je skupština povjerioca ovog privrednog društva odlučila da se imovina Komunalnog rasproda i da će ovo preduzeće otkazati usluge odvoza komunalnog otpada, zakazana je vanredna sjednica na kojoj su vijećnici donijeli gore spomenutu Odluku.

Spomenute firme dobile su nadležnost na određenim dijelovima Općine, no prema riječima predsjedavajućeg građani svakako imaju pravo da izaberu jednu od ove dvije firme sa kojom žele sklopiti ugovor.

S obizirom da će komunalno preduzeće u stečaju povući svu svoju infrastrukturu pred spomenute dvije firme postavljen je veći zadatak, na koji će sigurno moći odgovoriti RIF POST i AKVA INVEST ističe predsjedavajući OV Živinice Hamdija Numanović.

Ono što je naglašeno u Odluci jeste da se odvoz komunalnog otpada mora odvoziti na jednu od dvije legalne deponije, u Doboju ili na Crni Vrh općina Zvornik.

Cijena odvoza komunalnog otpada prema riječima predsjedavajućeg ostaje ista. Odluka vijeća donesena na vanrednoj sjednici je privremenog karaktera i trajat će dva mjeseca kada se očekuje raspisivanje  tendera za najboljeg ponuđača odvoza komunalnog otpada sa područja naše općine.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje