Početna aktuelnosti Omladinska banka: Promovisani projekti iz 2019.godine

Omladinska banka: Promovisani projekti iz 2019.godine

714
0
Podijeli

U Živinicama su danas promovisani rezultati programa Omladinske banke Živinice i projekata mladih koji su podržani u 2019.godini.

Direktor programa “Omladinska banka” Željko Pauković rekao je da je kroz Fondaciju Mozaik u posljednjih 10 godina putem programa “Omladinske banke” podržala društveno inovativne projekte neformalnih grupa mladih širom BiH.

U Živinicama su ove godine podržani projekti : Rekonstrukcija postojećeg sportskog poligona kod stare OŠ Gračanica, uređenje igrališta „Ciljuge“, prva pomoć za život, zabavni park „Meraje“, omladinski kutak, humanost na djelu, tuš u prirodi, kutak za mlade, prva pomoć za roditelje, poligon za sve, pokreni mlade da bez štele rade. Vrijednost projekata e skoro 22 hiljade KM. Od 2012.godine do danas preko Omladinske banke realizirani su projekti u vrijednosti od oko 180 hiljada KM.

Porodici Omladinskih banaka za sada se pridružilo 44 grada/općine, dok se očekuje da će u 2020.godini taj broj porasti na 50 kaže Pauković.

Koz program OB u 2020.godini bit će podržano oko 600 projekata mladih širom BiH.U svakoj od općina/gradova formiran je odbor u koem su mladi ljudi od 17 do 30 godina koji su preuzeli dio odgovornosti za promociju i podršku ovog programa ali i odlučivanje o projektima mladih i mikro biznisima mladih, stoga, je želja svih u fondaciji da pokažu da su mladi u našoj zemlji resurs a ne problem koji treba riješavati, naglasio je Puković.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje