Početna aktuelnosti Online Biznis forum održan u okviru manifestacije “Dani dijaspore”

Online Biznis forum održan u okviru manifestacije “Dani dijaspore”

574
0
Podijeli

Prema nekim od analiza preko 250.hiljada građana BiH živi i radi u Njemačkoj, kada se u obzir uzmu i druge države onda je taj broj mnogo veći.
Posredstvom naše dijaspore svake godine u BIH uđu ogromna novčana sredstva bez kojih bi brojnim porodicama zaista bilo teško preživjeti.
To govori koliko je važna bh dijaspora za razvoj svake lokalne zajednice.
Da li dovoljno iskorištavamo mogućnosti koje nam pruža naša dijaspora i kako taj odnos unaprijediti putem razvijanja nekih biznisa, bile su teme trećeg dana „Dana dijaspore“ u okviru kojeg je organiziran online Biznis forum pod nazivom „Dijaspora za razvoj“.
Ovom prilikom uspješnim biznismenima iz BiH koji žive i rade u inostranstvu predstavljene su biznis ideje start-up-era iz Živinica.
I ovoga puta se pokazalo kako su naši ljudi u dijaspori izuzetan resurs koji može pomoći kako privrednom tako i svim drugim oblastima razvoja grada Živinice, istakao je ovom prilikom predsjednik Udruženja „Most“ Živinice.
Čule su se ideje i perspektive naše dijaspore i način kako iste iskoristiti na lokalnom nivou. Gdje je fokus bio stavljen uglavnom na IT sektor.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje