Početna aktuelnosti Online platforma u Gimnaziji Živinice

Online platforma u Gimnaziji Živinice

190
0
Podijeli

Nakon što je došlo do prekida nastave u osnovnim i srednjim školama kao i fakultetima uzrokovano pandemijom koronavirusa, pristupilo se iznalaženju načina kako nastaviti sa izvođenjem nastave,da učenici ne bi propuštali gradivo. Na početku se činilo da će online nastava biti teško izvodiva i ali se ipak pokazala kao dobro riješenje.

Tako se nastava ovim putem uspješno održava i u JU Gimnazija Živinice.

S obzirom na to da neki učenici nemaju internet u svom domu i tom problemu se pris tupilo i našlo riješenje, kaže direktor Sanel Mumić. Bilo je na početku učenika koji nisu imali kompjuter ili neki drugi uređaj kojim će pristupiti platformi pa im je ponuđeno da uzmu računar iz škole na revers, međutim učenici su u međuvremenu obezbjedili uređaj preko kojeg će pratiti nastavu.

Direktor Gimnazije kaže da se već ocjenjuje rad učenika i to se evidentira na platformi.

Kako se bliži period prireme za upis učenika u prve razrede u Gimnaziji čekaju upute ministarstva na koji način će it u aktivnost realizovati.

Ovisno o razvoju situacije s korona virusom blagovremeno će biti donošene sve odluke koje budu neophodne u nastavnom procesu koji će se izvoditi alternativnim metodama, kažu predstavnici resornog ministarstva. Ono što je jasno poručeno je da bez obzira na razvoj situacije, završetak školske godine u Tuzlanskom kantonu neće biti doveden u pitanje.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje