Početna aktuelnosti Općinska uprava ulaže u estetiku grada Živinica

Općinska uprava ulaže u estetiku grada Živinica

1215
0
Podijeli

Načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković,od kako je izabran za prvog čovjeka općinske uprave,inicira,organizira i realizira mnogobrojne projekte infrastrukturnog karaktera koji za cilj imaju kvalitetniji i ugodniji život svakog građanina naše lokalne zajednice.

Upravo ovih dana započela je realizacija jednog u nizu infrastrukturnih projekata i to na Gradskom bulevaru.

Mnogi elementi čine mozaik jednog lijepog i uređenog grada,čine da grad bude ugodan i za one koji su u njenu stalno naseljeni ali i za one koji su u prolazu ili kraćem zadržavanju.

Općinska uprava Živinice,na čelu sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem,pored rješavanja temeljnih infrastrukturnih pitanja i problema,svakodnevno radi i na realizaciji aktivnosti koje dovode do podizanja estetike urbane zone,odnosno,samog gradskog jezgra Općine Živinice.

Radovi koji su započeti na Gradsakom bulevaru imaju za cilj izgradnju jednog objekta koji će biti odmor za oko i dušu i koji će,u buduće,biti mjesto okupljanja i druženja svih onih koji se zateknu na ovom centralnom mjestu naše čaršije.

Radi se o sebilju,projektu vrijednom 60 000 KM.

Živinički gradski bulevar  slovi već godinama za središte društvenog života naše lokalne zajednice i dovršetkom radova na pomenutom sebilju  još više će se estetski i funkcionalno unaprijediti ambijent u kome se i radi i rekreira.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje