Početna aktuelnosti Otvoren javni poziv za subvencioniranje izgradnje liftova u Živinicama

Otvoren javni poziv za subvencioniranje izgradnje liftova u Živinicama

183
0
Podijeli

Kako su nam kazali u Gradskoj upravi na temu liftova dugo su raspravljali. Na ugradnju liftova u stambene objekte gledaju kao važan projekat jer je znatan broj zgrada u našem gradu koji nemaju liftove. Veliki je i broj građana kojima je realizacija ovog projekta potrebna jer im teret predstavlja penjanje uz stepenice do većih spratova. Bitan aspekat za stambene prostore je i tehnička važnost liftova jer će stanarima omogućiti lakši unos različitih materijala koji je potreban građanima poput namještaja. Stoga su u Gradskoj upravi i u Gradskom vijeću odlučili da pomognu sugrađanima. Realizacijom projekta ugradnje liftova vrijednost stambenih objekata u našem gradu će porasti. Konačni cilj je u narednih nekoliko godina u potpunosti riješiti problem i pitanje liftova u stambenim objektima čiji vlasnici ili suvlasnici to budu željeli.

Iz budžeta grada Živinice za budžetsku poziciju izgradnja liftova u našem gradu izdvojeno je 100.000 KM u ovoj godini. 80% od ukupnih troškova izgradnje liftova finansirat će se iz budžeta grada Živinice dok je 20% od ukupne cijene taksa koju će subvencionirati građani.

Javni poziv je otvoren 21. oktobra te ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja. Javni poziv kao i potrebni obrasci mogu se preuzeti na oglasnoj ploči Gradske uprave i zvaničnoj web stranici grada Živinice www.gradzivinice.ba

Sve dodatne informacije vezane za navedeni javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom na broj telefona 035/743-326.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje