Početna aktuelnosti Otvorena građevinska sezona: Radovi na izgradnji mosta na rijeci Spreči

Otvorena građevinska sezona: Radovi na izgradnji mosta na rijeci Spreči

422
0
Podijeli

Početkom oktobra izvođači radova uvedeni su u posao  i počelo se sa izgradnjom mosta preko rijeke Spreče na regionalnom putu Živinice – Međaš, koji od Živinica vodi prema Međunarodnom aerodromu Tuzla. Danas je otovorena građevinska sezona na spomenutom lokalitetu, izvođač radova je živinička firma HiH.

Riječ je o izmiještanju, odnosno izgradnji novog mosta preko rijeke Spreče, dužine oko 36 metara na putu Živinice – Međaš  je projekat koji se finansira iz redovnih prihoda Direkcije, a vrijednost projekta izgradnje ovog infrastrukturnog objekta je oko 700.000 KM.

Također, uz ovaj most izgradit će se priključne ceste i time „ispraviti krivinu“ koja s nalazi na ovoj dionici. Vrijednost priključne ceste je dodatnih 560.000 KM.

Direktor Direkcije Regionalnih cesta TK ovom prilikom je istakao da se izgradnjom mosta na rijeci Spreči riješava „crna tačka“, mjesto na kojem su bile česte saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom.

Općinska uprava Živinice je na vrijeme poduzela sve aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi izvođači radova mogli neometano i po planiranoj dinamici obavljati sve potrebne radove na pomenutom projektu.

Na istom putnom pravcu započeta je i rekonstrukcija regionalne ceste sa izgradnjom treće saobraćajne trake i trotoara u Gornjim i Donjim Dubravama, čime će se znatno unaprijediti svi saobraćajni aspekti i sigurnost učenika.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje