Početna aktuelnosti Otvorena Likovna kolonija,Bosanska kuća familije Puzić u Baricama

Otvorena Likovna kolonija,Bosanska kuća familije Puzić u Baricama

646
0
Podijeli

U autentičnom tradicionalnom ambijentu avlije i Bosanske kuće živiničke familije Puzić u Baricama likovni umjetnici stvaraju nova djela.

Naime, u utorak je počela a u četvrtak svečano  otvorena Likovna kolonija Bosanska kuća familije Puzić u vlastitoj organizaciji. Ova Kolonija je međunarodnog karaktera. Učešće su uzeli umjetnici iz naše zemlje,regije i Njemačke, prijatelji članova porodice Puzić.

“Ovo je naša porodična kuća koju sam obnovio u auetentičnom stilu kakva je i bila naša Bosanska kuća. Želim da nas sedmero, braću i sestre podsjeća na roditelje koji su nam kuću ostavili u amanet. Ovo je naše hvala za sve njima, našim dragim roditeljima. Mi želimo da ovo na svojstven način bude kuće bošnjačke tradicije, sevdaha, da jednostavno bude kuća kulture.

Moja sestra Ajša Puzić godinama izrađuje  tradiconalne narodne nošnje svih naroda Bosne i Hercegovine i ove godine je kreacijama narodnih nošnji upotpunila ambijent Likovne kolonije. Brat Esad bavi se slikarstvom. U suštini svi mi iz naše porodice na određen način njegujemo bh tradiciju i umjetnost,” rekao je Mirsad Puzić na otvaranju Kolonije.

Gradska uprava Živinice ponosna je na manifestaciju kulture sa akcentom tradicije koju je porodica Puzić poklonima svome gradu.

Predstavnici Turističke zajednice TK-a, impresionirani su organizacijom ali ambijentom u kome se održava Likovna kolonija.

Notu više predstavljanju bh tradicije na Likovnoj koloniji u Baricama dale su i članice Udrženja žena DAIRE iz mjesne zajednice Suha koje su pripremile jela iz Bosanske kuhinje kao i članovi udruženja Sazlija Sevdah iz Živinica.

Kolonija se zatvara u nedjelju a porodica Puzić ovom prilikom od srca poziva živiničane i sve druge zaljubljenike u umjetnost da ih posjete u Baricama.

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje