Početna Uncategorized Ove godine jagode ćemo jesti nešto kasnije nego što je uobičajeno

Ove godine jagode ćemo jesti nešto kasnije nego što je uobičajeno

158
0
Podijeli

Porodica Zeira Džankića već gotov 19 godina bavi se uzgojem jagode.U naseljenom  mjestu Svojat gdje ova vrijedna i radna porodica živi prostire se 15 duluma zasađenih jagoda.

Ideja za uzgojem jagoda pojavila se  ovom krajevima prije nepunih 19 godina i  od tada Zeir sa svojom porodicom uvijek uspješno plasira svoje proizvode na tržište.Proizvodi se na prskaju idugogodišnje povjerenje  i kvalitet je ono što je njihova poslovna deviza kojom se vode.

Na parcelama porodice Džakić svako ko želi da kupi svježe  ubrane jagode može to uraditi kada je vrijeme berbe svakoga dana na licu mjesta. U zemljama zapadne evrope ali i širom svijeta ovakav vid branja proizvoda  organske proizvodnje visoko je cijenjena pa domaćini u Svojatu također praktikuju isto.Dakle ako želite jagoe svježe ubrane samo za vas ovo je mjesto gdje treba da svratite.

Na ukusne jagode ove porodice sačekat ćemo ove godine nešto malo duže nego  ranijih godina zbog loših vremskih uslova koji su evidentni ove godine,ali obzirom na sve ono što smo na pomenutoj parceli zatekli ukoliko ih vrijeme posluži istim ćemo se sladiti u junu mjesecu .

Sabina Kavgić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje