Početna aktuelnosti Pčelari iz udruženja “Vrijesak” posjetili centar “Vrati mi osmijeh”

Pčelari iz udruženja “Vrijesak” posjetili centar “Vrati mi osmijeh”

173
0
Podijeli

Već 15 godina u nizu pčelari u udruženju „Vrijesak“ Živinice trude se da barem jednom u godini posjete centar „Vrati mi osmijeh“ te im uruče poklone. Iako se i sami pčelari skoro svake godine suočavaju sa sve slabijim doprinosom meda ne zaboravljaju štićenike centra „Vrati mi osmijeh“ te im u skladu sa svojim mogućnostima uruče pakete meda. Danas su centru „Vrati mi osmijeh“ donirali 74 kilograma meda te 12 bočica propolisa.

U centru „Vrati mi osmijeh“ kazali su nam da su svjesni napora koje pčelari preuzimaju te im ipak uruče znatne količine meda bez obzira na teške uslove za pčelarstvo zbog čega su im iskreno zahvalni.

U centru „Vrati mi osmijeh“ danas su organizovali i ručak za svoje polaznike pred Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a u pripremi su i realizacije projekata.

Osnovni cilj obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom kroz poticanje međusobne saradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom i na taj način ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i edukacija javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću, a s naglaskom na mogućnosti kojima raspolažu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje