Početna Uncategorized PD Drenik: Održani susreti planinara FBiH

PD Drenik: Održani susreti planinara FBiH

93
0
Podijeli

U danima vikenda na lokalitetu Njivice održani su susreti Planinara FBiH.

PD Drenik bio je domaćin susreta na kojem se okupilo oko 50 društava .

Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Živinice.

Lokalitet Njivice od petka do subote bilo je ispunjeno planinarima koji su u Živinice došli ne samo sa područja BiH, već i iz susjednih zemalja, Hrvatske i Srbije.

Bila je ovo prilika da se nakon dužeg vremena, ljubitelji prirode  okupe na jednom mjestu te razmjene iskustva ali i upoznaju međusobno.

Učesnici ˝Dani planinara FBiH˝  u petak su imali priliku obići znamenitosti sa kojima raspolaže naš grad, a već u subotu organiziran je centralni događaj na kojem je između ostalog otvoren i veliki šadrvan od strane gradonačelnika Živinica, predsjednika Saveza planinara BiH kao i predsjednika PD Drenik.

 

Grad Živinice i ovoga puta da je svoj doprinos u organizaciji ove manifestacije ali i u izgradnji šadrvana koji će moći koristiti svi posjetioci koji dođu na lokalitet Njivice.

Gradonačelnik Živinica je ovom prilikom istakao da Živinice imaju turistički potencijal , a  koji je neophodno promovisati.

Učesnici Dana planinara FBiH imali su samo riječi pohvale za organizaciju , koju je na visokom nivou odradilo PD Drenik.

Učeće u ovoj manifestaciji dali su i vatrogasci PVJ Živinice, Tim mladih CK Živinice i KUD Modrački mornari.

U nedjelju je završena manifestacija, kada su učesnicima podijeljene zahvalnice za učešće u istoj.

Sudeći po kadrovima koje je i naša kamera zabilježila ,sigurni smo da su se svi vratili kućama, puni pozitivne energije i dobrog raspoloženja , i željom da se u što skorije vrijeme vrate na ovaj lokaliteta.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje