Početna aktuelnosti Pivara dd Tuzla i u 2019 godini nastavlja sa unapređenjem tehnoloških procesa

Pivara dd Tuzla i u 2019 godini nastavlja sa unapređenjem tehnoloških procesa

304
0
Podijeli

Ukupna vrijednost uvezenog piva u prošloj godini bila je u vrijednosti od 147 miliona KM, istakao je na pres konferenciji novinarima direktor Pivare dd Tuzla Fahrudin Salihović, koji je naglasio da je iz godine u godini , sve više uvezenog piva u našu zemlju.

Međutim, uprkos svim problemima, Pivara dd Tuzla ide naprijed.

Unapređenje ključnih  tehnoloških procesa, biće i dalje primarni zadatak ove domaće pivare. U 2019.godini planirane investicije u Pivari dd Tuzla su u ukupnoj vrijednosti od 5 miliona i 600 hiljada KM.

Pivara dd Tuzla već je investirala u nadogradnju softvera koji omogućava  optimizaciju  i kontrolu resursa koji se koriste u procesu proizvodnje piva.Vrijednost investicije je oko 600 hiljada KM, što je osigurano iz tekućih rezervi.

Ove godine Pivara Tuzla slavi 135 godina postojanja, te je i ovoga puta za svoje vjerne potrošače organizovala nagradnu igru pod sloganom ˝Slavimo 135 godina˝.

Učesnici naradne igre kao i do sada trebaju da pronađu kodove od 7 znajkova ispod čepova staklenih boca Tuzlanskog pilsnera i da ih SMS porukom šalju na broj telefon 091/212-405.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje