Početna aktuelnosti Počela sa radom sedmična pijaca u Ciljugama

Počela sa radom sedmična pijaca u Ciljugama

225
0
Podijeli

Prije 6 mjeseci obustavljen je  rad sedmične pijace u Ciljugama.

Nakon sto je obezbjeđena potrebna dokumentacija, za prodavce i kupce danas je ponovno otvorena na daleko poznata sedmična pijaca u Živinicama.

Na ovaj način konačno će prodavci kako iz Živinica tako iz drugih mjesta TK moći da žive od svog rada.

Federalna inspekcija je zapečatila pijacu zbog nepostojanja građevinske dokumentacije. Nadležno preduzeće je poduzelo sve mjere da se i ovaj problem riješi.

Prema informacijama koje smo dobili u JP Horizontala Živinice , ovo preduzeće je u posjednjih 6 mjeseci uspjelo uz pomoć gradonačelnika prikupiti potrebnu dokumentaciju za ponovno otvaranje sedmične pijace u Ciljugama. Riješeni su imovinsko pravni odnosi, predmetna pijaca je dobila građevinsku i ostalu dokumentaciju, te na osnovu toga sedmična pijca u Ciljugama ispunjava minimalne tehničke uslove za nesmetan rad. Daljnji rad sedmične pijace u Ciljugama bit će organizovan u skladu sa naredbama kriznog štaba uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera, kazali su iz Horizontale.

Ovom prilikom apeluju na prodavce i kupce, posjetioce sedmične pijace da se maksimalno pridržavaju higijensko-epidemiloških mjera koje su propisane od strane kriznog štaba, u suprotnom  u slučaju nepridržavanja mjera morat će se poduzeti mjere na ograničavanju broja ulazaka, ograničavanju broja kupaca i u krajnjem slučaju zatvranju sedmiče pijace.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje