Početna aktuelnosti Počelo obilježavanje 30.godišnjice mobilizacije rezervnog sastava policija 91-95

Počelo obilježavanje 30.godišnjice mobilizacije rezervnog sastava policija 91-95

276
0
Podijeli

19.septembra navršiće se 30 godina od mobilizacije rezervnog sastava policije MUP-a RBiH.

Na ovaj dan prije 30. godina Predsjedništvo SR BiH donijelo je odluku o mobilizaciji rezervnog sastava milicije.

U  udruženjim policije  proisteklim iz odbrambenog rata, upravo taj datum smatraju jednim od najznačajnijih u novijoj historiji Bosne i Hercegovine.

Unija Saveza udruženja policije FBIH  odlučila je , da ove godine centralna manifestacija obilježavanja ovog veoma važnog datuma bude održana u Živinicama 17.septembra, dok je programom protokola predviđeno već od 15.septembra obilazak mezaristana i šehitluka policajaca koji su u proteklom ratu dali svoje živote za odbranu domovine.

Tako su juče brojne delegacije položile cvijeće i odali počast kapetanu Mešić Hajrudinu u Teočaku.

Već danas brojne delegacije Unije FBiH su na Šehidskom mezarju Kovači položili cvijeće i odali počast prvom predsjedniku predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću.

A već sutra u Živinicama uslijediće centralna manifestacija obilježavanja 30.godišnjice mobilizacije rezrvenog sastava policije RBiH.

Ovom prilikom Predsjednik Skupštine Udruženja  Živinička policija 91-95 ,  se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji 30.godišnjice .

Programom protokola predviđeno je u 9:50 minuta polaganje cvijeća na spomen obilježju ispred zgrade PU Živinice , zatim u 10 sati polaganje cvijeća na centralno spomen obilježje poginulih boraca  u Gradskom parku kao i na bistu heroja Nesiba Malkića.

U 10:15 predviđen je defile policijskih vozila MUP- TK, Sarajevskog ,Bosansko-podrinjskog kantona, Srednjobosanskog kao i drugi..

U 10:40 održaće se Akademija u Velikoj Sali BKC Živinice .

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje