Početna aktuelnosti Počeo projekat “Stop klađenju-ne kockaj se životom”

Počeo projekat “Stop klađenju-ne kockaj se životom”

389
0
Podijeli

Prvi korak ka spriječavanju klađenja maloljetnih lica i smanjivanju trenda ove pošasti u našem društvu načinjen je danas, pokretanjem projekta pod nazivom: „Stop klađenju-ne kockaj se životom“.

Koordinator projekta je  Udruženje građana „Izvor selsebil“, u saradnji sa Gradom Živinice.

Predstavljanje projekta upriličeno je u zgradi Gradske uprave gdje su bili prisutni predstanici obrazovnih institucija, sportskog i kulturnog života, predstavnici vjerskih zajednica i PU Živinice te pokretači ove aktivnosti u našem gradu.

Predstavnici vjerskih institucija vrlo rado su uzeli učešće u ovom projektu, jer su i ranije kroz svouje aktivnosti isticali probleme koji nastaju kao posljedica klađenja.

U ime obrazovnih institucija govorio je direktor MSŠ Živinice, koji je istakao problem blizine kladionica objektima škola.

Jedan od načina utroška slobodnog vremena i odvajanja djece od ulice i kladionice pored sporta je svakako kultura naglasio je direktor BKC Živinice.

Nakon održane press konferencije učesnici iste su se pridružili ulično akciji koja je danas organizovana kod zgrade Gradske uprave, gdje je postavljen štan na kojem su građani imali priliku ispuniti anonimnu anketu.

To je jedan od koraka koji je poduzet u ovom projektu a koji će dati podatke koliko je klađenje rašireno u našoj lokalnoj zajednici. U budućnosti sve relevantne isnstitucije grada će se uključiti u projekat „Stop klađenju-ne kockaj se životom“ u okviru kojeg će se održavati brojna predavanja, naročito za mlađu populaciju.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje