Početna aktuelnosti Počeo upis u prvi razred i u OŠ “Dubrave”

Počeo upis u prvi razred i u OŠ “Dubrave”

150
0
Podijeli

Prvi i osnovni zadatak koji čeka budućeg školarca jeste razgovor sa školskom komisijom za upis koju čine učitelj i pedagog škole. Oni procjenjuju zrelost djeteta za polazak u prvi razred. Iako se mnogi roditelji možda i plaše tog razgovor za to nema potrebe. U intervjuu pedagog djetetu postavlja pitanja primjerena njegovom uzrastu. Ovaj razgovor, prije svega služi za procjenu psihofizičke zrelosti djece.

U osnovnoj školi Dubare očekivanja su da će oko 20 učenika biti upisano u prvi razred školske 2021/2022. godine.

Upis djece u osnovnoj školi Dubrave nastavlja se i sutra u periodu od 9 do 14 sati u područnoj školi Dubrave Gornje za mjesnu zajednicu Dubrave Gornje. Roditelji ili staratelji koji su iz opravdanih razloga bili spriječeni da dovedu dijete na upis danas i ukoliko nisu u mogućnosti to učiniti sutra, mogu dijete upisati i u petak u vremenu od 9 do 13 sati u centralnoj školi u Hadžićima gdje će komisija vršiti upis za centralnu školu u Hadžićima i za područnu školu Dubrave Gornje.

Za upis u ovu osnovnu školu potrebna je sljedeća dokumentacija : Rodni list djeteta, ljekarsko uvjerenje za dijete izdato od nadležne institucije, potvrda o prebivalištu, potvrda o završenom predškolskom obrazovanju izdato od ustanove u kojoj je dijete pohađalo predškolski odgoj i obrazovanje sa naznačenim periodom pohađanja, a nakon njegovog završetka.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje