Početna aktuelnosti Područna škola u Priluku dobila novi sistem grijanja

Područna škola u Priluku dobila novi sistem grijanja

191
0
Podijeli

U područnoj školi u Priluku juče je svečano pušten novi sistem grijanja baziran na upotrebi geotermalne toplotne pumpe, sa kojim će učenici i nastavno osoblju  u mnogo boljim uslovima nego ranijih godina dočekati zimu.

Radi se o projektu  vrijednosti 67 hiljada KM koja su osigurali  Ministarstvo za obrazovanje i nauku, Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, te Caritas Švicarske.

Presijecanjem svečane vrpce na područnoj školi u Priluku učenici ove škole su uz pomoć ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvisa Barakovića i ministra prostornog uređenja i zaštite okolice TK Zvjezdana Karadžina, te projekt – menadžera Caritasa Švicarske Fuada Imamovića ozvaničili puštanje u pogon novog sistema grijanja baziranog na upotrebi geotermalne toplotne pumpe.

Područna škola Priluk prva je odgojno obrazovna ustanova na području Živinica , a druga na TK koja je uspostavila sistem grijanja baziranog na geotermalnoj toplotnoj pumi.

Područnu školu u Priluku pohađa  65 učenika .

Mirsada Bijelić direktorice škole ovom prilikom se  zahvalila donatorima i predstavnicima  vlasti na podršci koju su pružili u realizaciji ovog projekta.

Bijelić je uručila zahvalnice resornim ministrima kao i predstavnicima Caritasa ,dok su djeca izvela i priredbu koju su pripremila zajedno sa svojim nastavnicima.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje