Početna aktuelnosti Polaznici škole fudbala “Rijeka” Šerići nižu uspjehe

Polaznici škole fudbala “Rijeka” Šerići nižu uspjehe

67
0
Podijeli

Škola fudbala nogometnog kluba „Rijeka“ iz Šerića jedna je od pozitivnijih priča koja se razvija u našem gradu. Svakodnevno ovom timu pridružuju se dječaci koji zbog ljubavi prema fudbalu posjete prvi trening, a zbog pozitivnog iskustva i harmonije koja vlada između dječaka žele postati član ovog kolektiva. Trener Elvis Kamberović organizuje veliki broj treninga te nastoji održati raznovrsnost vježbi kako bi konstantno imao pažnju dječaka koji se rado odazivaju na treninge. Rezultati koje ostvaruje ovaj  kolektiv primjećuju i veći klubovi koji ove dječake pozivaju na brojne turnire.

Organizator turnira u Bijeljini bila je škola nogometa „Soccer kids“ Bijeljina. Na osmom po redu turniru u organizaciji bijeljinske škole nogometa učešće je uzelo oko stotinu ekipa iz Bosne i Hercegovine te regiona. Turnir u Bijeljini iz godine u godinu privlači sve veći broj klubova, a svoje znanje i umijeće ove godine imali su priliku pokazati polaznici škole nogometa „Rijeka“ iz Šerića. Veliki broj prijavljenih ekipa bila je prilika za trenera Elvisa Kamberovića da kreira jasniju sliku o izgledu njegove ekipe, te uvidi segmente igre na kojima je potrebno dodatno raditi.

Škola fudbala „Rijeka“ Šerići ne učestvuje u organizovanoj ligi, stoga trener Elvis Kamberović nastoji organizovati što veći broj prijateljskih utakmica. Nakon nekoliko susreta sa prijateljima iz Suhe i Poljica u proteklom periodu polaznici omladinskih kategorija Rijeka Šerići odigrali su i prijateljske susrete sa renomiranim protivnicima.

Treninge posjećuje oko 30 dječaka koji su i danas na travnjaku stadiona Šaban Kamberović Eraš vrijedno trenirali. Pažljivo su slušali naredbe trenera i predano radili vježbe. Ova skupina dječaka zaista ima prekrasnu pozitivnu energiju koja je jedna od prvih uočljivih karakteristika iz koje nastaju brojni individualni i kolektivni rezultati. Iako su u fudbalu relativno kratak periodu svi imaju neki upečatljiv momenat koji rado prate.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje