Početna aktuelnosti Ponovo otvoreni ugostiteljski objekti u Gradu Živinice

Ponovo otvoreni ugostiteljski objekti u Gradu Živinice

201
0
Podijeli

Danas su počeli sa radom kafići i restorani u okviru ublažavanja mjera tokom pandemije virusa korona, uz obaveznu dezinfekciju i mjere lične zaštite.

Živiničani su se itekako zaželjeli da popiju kafu u nekom od ugostiteljskih objekata, koji su konačno ponovo na usluzi svojim gostima.

Većina ugostitelja od ranije se pripremala da sa ublažavanjem mjera mogu odmah krenuti sa radom, a ima i onih koji danas tek danas vrše pirpeme da ugostiteljske objekte otvore sutra.

Ono što ugostitelje raduje jeste da su im njihovi gosti ponovo poklonili povjerenjei da je već danas itekako živnuo Grad.

U preporukama zavoda za javno zdravstvo između ostalog stoji :

Preporučuje se da mušterije moraju nositi masku prilikom kretanja, (ulazak, izlazak, odlazak u toalet, plaćanje, preuzimanje narudžbe) a iz praktičnih razloga maske ne moraju nositi dok sjede za stolovima.

– Preporučuje se zabrana pušenja. Prilikom pušenja dolazi do dodirivanja lica i usta, i ostavljanja opušaka koji su kontaminirani pljuvačkom u pepeljarama što predstavlja potencijalni put prenosa COVID-19.

– Ne preporučuje se upotreba rukavica, nego stavljanje naglaska na pojačanu higijenu ruku. Eventualno se može preporučiti upotreba rukavica za osoblje koje radi na pripremi hrane u kuhinji u skladu sa standardnim higijenskim mjerama za rad sa hranom.

Ugopstitelji su svjesni i svih drugih mjera koje su donesene a  kojih se pridržavaju, da bi zaštitili goste ali i svoje uposlenike.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje