Početna aktuelnosti Porodica Hotić proširila poljoprivrednu proizvodnju!

Porodica Hotić proširila poljoprivrednu proizvodnju!

987
0
Podijeli

Prije 15 godina porodica Hotić usljed nedostatka posla odlučuje se na poljoprivrednu proizvodnju tačnije plasteničku proizvodnju, te godine formiraju i prvi plastenik.
Danas posjeduju 18 plastenika i ako tržište bude zahtijevalo u planu su da prošire proizvodnju.
Iako su prošle godine pretrpjeli totalnu štetu prilikom poplava to ih nije pokolebalo da se s još većim elanom ove godine prihvate posla.
Zasijali su 1 800 m2, što je za 200 m2 više u odnosu na prošlu godinu.


Uglavnom se radi o zasadima paradajza i paprike, nešto patlidžana i krastavca. Hotići kažu da nemaju problem s plasmanom proizvoda. Dugogodišnji kvalitet koji nude njihova je najbolja reklama.
Ukoliko bi imali mjesto za skladištenje robe Hotići bi se sigurno odlučili na proizvodnju više kultura, međutim sad zasad su fokusirani uglavnom na paradajz i papriku.
Domaćinski odnos prema svemu što rade itekako daje dobre rezultate, ako se izuzme prošla godina kada su štetovali sve što su zasijali porodica Hotić plasira značajnu količinu povrća na tržište.
Na ovom imanju svako svi zainteresirani imaju priliku da kupe i rasad.
Sav posao oko obrade zemljišta u 18 plastenika obavljaju porodično, njih četvero. Da sloga kuću gradi pokazali su svojim primjerom. Sve što rade ide im od ruke jer to rade s ljubavlju i velikom željom da zadovolje sve kriterije koje od njih kupci zahtijevaju.
Kada su počeli vlastiti biznis niko u porodici nije imao stalno zaposlenje danas Durmo i njegov brat rade u firmi ali kaže da od poljoprivrede nikad ne odustaje.
Uzmemo li u obzir da su Hotići 1995.godine iz Srebrenice došli u Živinice a inače su porijeklom iz Konjević Polja njihov uspjeh je vrijedan svake pohvale.
Došli su smo s kesom u ruci a danas imaju biznis od kojeg su ostvarili sve što im je potrebno za život.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje