Početna aktuelnosti Porodica Subašić treba vašu pomoć!

Porodica Subašić treba vašu pomoć!

1784
0
Podijeli

Možete samo zamisliti kakav je život jedanaestogodišnjaka koji ima želju da njegovi brat i sestra imaju  osnovno za život.

Nažalost, takvih je slučajeva u našoj sredini svakim danom sve više.

Ado je sigurno dijete koje je prerano odraslo, dijete koje osjeća odgovornost prema bratu i sestri a brine i o majci koja je bolesna kad otac nije kod kuće.

Vjerujemo da nema osobe koja je imuna na dječije suze, jer ono što je sigurno jeste da su to najiskrenije suze. Kroz suze nam je rekao da on želi da njegov brat i sestra imaju mlijeko i pempas, za sebe želju nije imao.

Porodica Subašić živi u ulici Omladinskih radnih brigada naseljeno mjesto Šarenjak.

Žive od onog što otac zaradi kada ode na dnevnicu.

Zimi je život puno teži kaže Kasim, posla manje ima i tada ne može svojoj djeci obezbjediti ni dovoljno hrane.

Kasim kaže da mu najteže pada kad djeca nešto traže a on nije u mogućnosti da im to pruži.

Najstariji sin ide u osnovnu školu, prijevoz moraju platiti a najćešće su u situaciji da mu ne mogu dati ni novac za užinu.

Supruga Nisveta ima epilepsiju i često se desi da je kod kuće sama sa djecom, kaže kad dođe sebi djeca su oko nje i plaču, Ado kao najstariji pomaže joj, donosi metalne predmete i stavlja u ruke kako bi njegovoj majci bilo bolje, a majčina želja je samo jedna, da njena djeca imaju dovoljno hrane.

Kasim kaže da ima dobre komšije koji hoće da pomognu, ali ga i sramota često da im se obraća, zato bi volio da ima stalno radno mjesto i da zna da će svaki mjesec djeci moći da kupi hranu.

Nisveta i Kasim sa troje maloljetne djece trebaju vašu pomoć, hrana, odjeća, obuća, ogrijev, bilo kakva vrsta pomoći dobro je došla. Najstariji ima 11 godina, djevojčica 4 i najmlađi sin 2 godine.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici možete ih kotaktirati na brojeve telefona 062/ 513-200 i 062/ 681-380.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje