Početna aktuelnosti Porodice šehida i poginulih boraca posjetile Bratunac i Srebrenicu

Porodice šehida i poginulih boraca posjetile Bratunac i Srebrenicu

66
0
Podijeli

Kako se nikada ne bi zaboravile žrtve genocida i stradanja Bošnjaka Podrinja neophodno je da se obilaze mjesta stradanja.
Takva posjeta upriličena je danas od strane Organizacije Porodica šehida i poginulih boraca grada Živinice.

Ovu aktivnost podržao je Grad Živinice i Gradsko vijeće.
Za sve one koji su izrazili želju da posjete mezarje Veljaci u Bratuncu i memorijalni centar Potočari organizovan je prijevoz.
Mjesto okupljanja bila je zgrada gradske uprave odakle je  oko 70 članova porodica s autobusom i dva mini busa krenulo put Bratunca i Srebrenice.
Veliki interes članova porodica šehida vladao je za ovu posjetu, a svi oni koji su željeli ići morali su se prijaviti do 30 Augusta u nadležnu organizaciju.


Ova posjeta za porodice koje su u ratu izgubile svoje najmilije a koji su ukopani u Bratuncu i Srebrenici znači mnogo, jer većina njih ne posjećuje često mezarje u kojima su ukopani njihovi najmiliji.
Članovi porodica koji su izgubili sinove, očeve braću u proteklom ratu nadaju se da će ovakva organizacija prerasti u tradiciju i da će iz Živinica makar jednom godišnje moći otići zajedno da posjete mjesta stradanja bošnjaka Podrinja.
Ovo je ujedno i prilika da jedni drugima pričaju o svojoj boli, o životu nakon što su izgubili najmilije, problemima s kojima se susreću jer jedni druge najbolje razumiju.
Njihova tuga i bol nikada neće proći, ali im znači podrška zajednice u kojoj žive jer tako znaju da nisu zaboravljeni oni koji su život dali za odbranu domovine.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje