Početna aktuelnosti Porodice stradalih i Gradonačelnik Živinica obilježili 25. godišnjicu stradanja civila u...

Porodice stradalih i Gradonačelnik Živinica obilježili 25. godišnjicu stradanja civila u MZ Rudar

185
0
Podijeli

Na ovome mjestu prije 25.godina agresorska granata ugasila je pet  nedužnih života.

Smrtno su stradali Elena Imamović (9), Edin Ibrahimović (17), Senada Muminović (18), Ejub Mahmutbegović (27) i  Muharem Mahmutbegović (55).

Okupljeni roditelji i  rodbina i danas nakon 25.godine  izrazili su  zabrinutost što još niko nije procesuiran za zločin nad nedužnim civilima, među kojima je bila i  najmlađa Elena Imamović, sa svega 9 godina.

Supruga poginulog civila  Muharema Mahmutbegovića, Aida Mahmutbegović ističe da je bol i tuga sve veća , te dodaje da porodicama ubijenih teško pada što se obilježavanje pogibije nedužnih civila sveo samo na porodice .

˝Mlađe generacije treba da uče sta se desilo na ovom mjestu . Tražimo i ove godine kao i ranijih, da se ovaj datum uvrsti u kalendar značajnih datuma za obilježavanje Grada Živinica , kako se nikada nikome više ne bi ponovilo˝ , između ostalog istakla je Mahmutbegović .

˝Nećemo nikada zaboraviti naše stradale sugrađane, a ovaj spomenik će nas vječno podsjećati na taj tužni događaj iz 1994.godine˝, kazao je između ostalog  ovom prilikom Gradonačelnik  Živinica Samir Kamenjaković , te dodao  da se radi na tome  da ovaj datum bude uvršten u kalendar obilježavanja važnih datuma.

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe porodice poginulih i Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković   odali  su počast nedužno stradalim civilima, te poručili sa ovoga mjesta , da nikadaneće biti zaboravljeni.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje