Početna aktuelnosti Poslovna zona Ciljuge 2 zaposlit će preko 1 000 mladih ljudi

Poslovna zona Ciljuge 2 zaposlit će preko 1 000 mladih ljudi

1835
0
Podijeli

Poslovna zona Ciljuge II, od samog konstitusanja,privlači zavidan broj investitora i za veoma kratko vrijeme ovdje je izgrađeno niz impozantnih hala u kojima će uskoro raditi značajan broj  mladih građana općine Živinice.

Vizija općinskog načelnika Samira Kamenjakovića koja je svoju realizaciju doživjela u rekordnih godinu dana,već sad,pokazuje se kao pun poslovni pogodak.

Do sada su u poslovnu zonu Ciljuge 2 uložena milonska finansijska sredstva od strane domaćih i stranih investitora kao i značajan napor od općine Živinice u stvaranju ambijenta za uspješno odvijanje biznisa u ovoj  poslovnoj zoni.

Uskoro jedan od inostranih investitora,njemačka kompanija AFT, počinje sa radom u okviru svoje djelatnosti i time će ovaj dio općine Živinice biti i faktički stavljen na privrednu mapu naše lokalne zajednice,Tuzlanskog kantona i države Bosne i Hercegovine.

U skorije vrijeme počet će sa radom u poslovnoj zoni Ciljuge 2 i trgovački bh gigan kompanija bingo a pri završetku su i objekti i drugih prestižnih domaćih i inozemnih kompanija.

U ovom prosperitetnom poslovnom komleksu egzistenciju će pronaći preko 1000 mladih Živiničanki i Živiničana što će za posljedicu imati višestruke koristi za cijelu našu lokalnu ali i širu zajednicu.

Rijedak je primjer u Bosni i Hercegovini da se od ideje i inicijative,nešto ovako krupno i značajno kao što je poslovna zona Ciljuge 2, pretočilo u konkretno djelo za samo godinu dana.

Najbolji je to pokazatelj veoma ozbiljnih nastojanja općinske uprave Živinice da ovu bh sredinu pretvori  u jednu od najpoželjnijih za ulaganje,za biznis,u krajnjem, za život.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje