Početna aktuelnosti Potpisan Sporazum o saradnji sa općinama/gradovima u FBiH i RS-u

Potpisan Sporazum o saradnji sa općinama/gradovima u FBiH i RS-u

119
0
Podijeli

Gradonačelnik Samir Kamenjaković prisustvovao je ceremoniji potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Općinama/Gradovima u Federaciji BiH i Republici Srpskoj za realizaciju projekata redovnog Programa Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije u Banja Luci.

Riječ je o sufinansiranju i realizaciji projekata infrastrukture za rješavanje problema izbjeglih, raseljenih lica i povratnika u oba entiteta države BiH.

Grad Živinice je posljednjih godina završavao projekte infrastukture u povratničkim mjestima kako bi se svim građanima pružili isti uslovi života a ujedno i aneks 7. Dejtonskog mirovnog sporazuma sproveo u djelo.

Potpisanim Sporazumom podržan je projekat  sanacije puta u Mjesnoj zajednici Višća Gornja, put od groblja Miloševići za Drenik.

Ceremoniju potpisivanja u Banja Luci obavio je v.d. direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracijeu RS-u Marko Aćić sa predstavnicima Općina/Gradova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj. ukupna vrijednost projekata iznosi 287.481,08 КМ za opštine/gradove u republici Srpskoj i  80.000 КМ za opštine/gradove u federaciji BiH.

Merisa Mujčinović Husić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje