Početna aktuelnosti Potpisani ugovori sa pravnim subjektima u okviru programa stručnog osposobljavanja.

Potpisani ugovori sa pravnim subjektima u okviru programa stručnog osposobljavanja.

150
0
Podijeli

Grad Živinice već duži niz godina uspješno realizuje projekat stručnog osposobljavanja mladih koji su na biru za zaspošljavanje tražeći pravne subjekte koji su spremni na saradnju sa Gradskom upravom ali i sposobnim, učenim i edukovanim mladim našeg grada.

Na prvi javni poziv u ovoj godini prijavilo se 12 zainteresovanih od kojih je šest ispunilo sve uslove koje su traženi od članova komisije ali i pravnih subjekata gdje će mladi našeg grada odratiti stručno osposobljavanje. Već ranije nešto više od 40 kandidata potpisalo je svoje ugovore sa javnom ustanovom Dom zdravlja Živinice gdje su već počeli svoj program stručnog osposobljavanja. Jedini uslov kojeg je Gradska uprava imala prema pravim subjektima jeste da svaki polaznik stručnog osposobljavanja ima obezbijeđenog mentora. Upravo danas gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potpisao je ugovore sa pravnim subjektima koji su se također kroz javni poziv prijavili te iskazali spremnost za edukaciju mladih u svojim ustanovama ili firmama.

Iz Gradske uprave se nadaju da je razlog manjeg broja prijava za stručno osposobljavanje u ovom javnom pozivu  veliki broj osoba koji je već prošao stručno osposobljavanje. Ovaj javni poziv evidentno posao je ustaljena praksa na kojeg se rado prijavljuju i pravni subjekti i polaznici za stručno osposobljavanje. Nakon ovog javnog poziv uslijedit će i potpisivanje ugovora pravnih subjekata sa prijavljenim kandidatima za stručno osposobljavanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje