Početna aktuelnosti Poziv za potpisivanje ugovora za studentske stipendije

Poziv za potpisivanje ugovora za studentske stipendije

935
0
Podijeli

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona organizovat će potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija sa studentima koji su ostvarili pravo za akademsku 2017/2018 godinu, u srijedu, 30. maja 2018. godine sa početkom u 11,00 h  u velikoj sali Bosansko kulturnog centra Tuzla.

Prilikom potpisivanja ugovora studenti su obavezni predočiti ličnu kartu, priložiti dokaz o upisanom ljetnom semestru u tekućoj akademskoj godini bez kojeg ne mogu potpisani ugovor i ponijeti kopiju računa otvorenog kod poslovne banke, ukoliko to ranije nisu dostavili. Iz Ministarstva napominju da kandidat koji do 8. juna 2018. godine ne potpiše ugovor, smatraće se da je odustao od stipendije, u skladu sa odredbom Odluke  o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu stipendija braniocima i članovima njihove porodice.

Također, učenici koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije putem ovog Ministarstva za školsku 2017/2018 godinu, ugovore će potpisivati u Službi za boračko – invalidsku zaštitu u općini/gradu prebivališta/boravišta, počev od 30. maja 2018. godine do 8. juna 2018. godine.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje