Početna Uncategorized Predviđena lokacija za izgradnju Gradske bolnice u Živinicama

Predviđena lokacija za izgradnju Gradske bolnice u Živinicama

1632
0
Podijeli

Kroz izmjenu prostorog plana grada Živinice predviđena je lokacija za izgradnju Gradske bolnice u Živinicama.

Za izgradnju bolnice po prvi put definisana je u prostornom planu izgradnja što znači  da se može krenuti sa izradom  projektne izgradnje za otvaranje iste.Na osnovu ukazanih potreba Grad Živinice je okrenuo postupak izrade dokumentacije opće bolnice na dijelu parcele k.č.br.755/109 k.o. Živinice Grad u okviru regulacionog plana Novog grada III.

Živinice  bi tako u narednim godinama trebale  graditi  na 22.110 m2 bolničkog prostora gradsku bolnicu sa odjeljenjima interne medicine,hirurgije,ginekologija-porodilište,pedijatrije i ostalih odjeljenja-labaratorija,radiologja,oftamologija,anestezija,farmaceutske službe,uho grlo nos i sl.Na trće spratu bolnice planirano je VIP odjeljenje .

 

Inicijativa za izgradnju bolnice već sutra će biti iznesena na kolegiju gradskog vijeća Živinice . Gradonačelnik očekuje da će naši vijećnici jednoglasno prihvatitiinicijativu   , a nakon toga se kreće sa izradom idejnog projekta i dobijanja dozvole.

 

Građani Živinica zaslužuju ,ističe gradonačelnik ,da imaju gradsku bolnicu.Na ovaj projekat građani su dugo čekali,stekli su se potrebni uslovi   ,a sam grad dovoljno je razvijen za jedan ovakav projekat kazao je Kamenjaković.

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje