Početna aktuelnosti Prekinuta 24.redovna sjednica OV Živinice

Prekinuta 24.redovna sjednica OV Živinice

293
0
Podijeli

Na kolegiju OV Živinice dogovoren je dnevni red 24.redovne sjednice od 24.tačke. na danas održanoj sjednici dvije tačke su povučene i jedna uvršetena u dnevni red.

Tačke koje su povučene su Prijedlog Odluke o komunalnom redu i Informacija o utrošku sredstava za Javnu rasvjetu u 2018.godini kao i održavanje i dogradnja javne rasvjete.

Na dnevni red je uvrštena tačka Prijedlog Odluke o prodaji nakretnine neposrednom pogodbom radi oblikovanja građevinske parcele d.o.o. Bingo Tuzla lokacija Živinice Grad.

Dnevni red je jednoglasno usvojen. Na samom početku sjednice razmatrana je informacija o realizaciji zaključaka, odgovora na vijećnička pitanja i inicijative.

Vijećnici su se najduže zadržačli na trećoj tački dnevno g reda: Prijedlog Odluke o zonama sanitarne zaštite i zaštitnim mjerama za nalazište „Kristal“ općina Živinice, ovu Odluku vijećnici nisu usvojili.

Do pauze u 13:00h vijećnici su obradili sedam tačaka dnevnog reda nakon čega je na inicijativu klubova vijećnika OOSDA i OOSDP-a a zbog ranije preuzetih obaveza sjednica prekinuta.

Nastavak 24.redovne sjednice bit će održan nakon praznika.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje