Početna aktuelnosti Prezentacija projekta zaobilaznice brze ceste oko grada Živinice

Prezentacija projekta zaobilaznice brze ceste oko grada Živinice

196
0
Podijeli

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković inicirao je održavanje radnog sastanka sa predstavnicima Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine i danas je isti održan u Velikoj sali Gradskog vijeća Živinice.

Tema je bila izgradnja brze ceste Orašje – Sarajevo, sa akcentom na dionicu Šićki Brod – Đurđevik.

Ko što je poznato, radi se o historijskom projektu koji će, prema riječima gradonačelnika Grada Živinice Samira Kamenjakovića, znatno olakšati putnu komunikaciju svih onih koji žive na ovom području ili prolaze kroz njega.

Danas je upriličena prezentacija LOT-a 3 odnosno zaobilaznice oko gradskog jezgra Živinica i projektanti su predstavili četiri moguće varijante koje bi mogle biti rješenje.

U ovom projektu Gradonačelnik Kamenjaković posebno insistira na transparentnosti cjelokupnog proceca realizacije projekta izgradnje brze ceste, odnosno zaobilaznice oko Živinica.

Gradonačelnik Kamenjaković je istakao i osnovne ciljeve i prednosti ovog projekta kada dođe do njegove konačne realizacije.

“Ovaj projekat je vrlo važan za saobraćaj u Federaciji Bosne i Hercegovine jer će projekat izgradnje obilaznice riješit veliki problem saobraćajnih gužvi i blokade, s obzirom na to da je prosječni dnevni saobraćaj na ovom području izrazito veliki.Kroz ovaj projekat Grad Živinice će nastojati prostor oko obilaznice iskoristi i za širenje grada i poslovnih zona kao i kompletnog razvoja Grada Živinice za narednih 50 godina.”- istakao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje