Početna aktuelnosti Prijem kod gradonačelnika

Prijem kod gradonačelnika

180
0
Podijeli

Za dvije najbolje obrazovne ustanove iz Grada Živinice prema rezultatima vrednovanja Pedagoškog zavoda TK gradonačelnik je upriličio prijem.

Prijemu su prisustvovali direktor Prve OŠ sa saradnicima i direktor MSŠ sa saradnicima.

Bila je ovo prilika da se istaknu rezultati i pokrenu pitanja koja će doprinijeti još boljem radu škola.

Prva OŠ osvojila 5511 bodova i zauzela 1.mjesto na Tuzlanskom kantonu. Drektor ističe da su za rezultate zaslužni svi oni koji su pomogli u radu škole.

JU Mješovita škola Živinice je u kategoriji od 25 MSŠ u TK zauzela  prvo mjesto osvojenih 4928,20 bodova. Uzimajući u obzir da je veliki spektar zanimanja i tehničkih škola zastupljen u ovoj obrazovnoj ustanovu ovakvi rezultati su zaista za svaku pohvalu.

Gradonačelnik je ovom prilikom direktorima uručio zahvalnice a naknadno će ovim  školama biti doniran i određen broj knjiga kao mali znak zahvalnosti za  rezultate koje postižu.

Živinice su oduvijek imale talentovane i uspješne đake, tome doprinosi obrazovan i stručan kadar koji radi u školama na čelu sa menadžmentima što na kraju donosi i dobre rezultate. To su pokazale i ove dvije obrazovne ustanove od kojih se ovakvi rezultati očekuju i u narednoj godini.

merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje